Nejvíce cool práce z celé školy

tak popsaly holky, co jsem začal dělat. Budu mít na starost nový produkt – létání ve větrném tunelu s virtuální realitou. Samotný větrný tunel je atraktivní technologie, kde mimořádně silný větrák chrlí masu vzduchu rychlostí 160-230 km/h, díky čemuž můžete létat jako superman. Našince potěší, že mezi světovou špičku výrobců tunelů patří místní Strojírny Litvínov. Naše řešení ale posune zážitek o stupeň dále – můžete cítit seskok z letadla vlastními smysly, aniž byste museli překonávat strach z výšky čtyř kilometrů.

Po technologické stránce využíváme brýle Oculus Go s vlastní aplikací a dvěma 360° videi. Aplikace je řízena z velína, kde je zároveň promítán obsah brýlí do velkého televizoru, který odborně nazýváme odkuk. Váš doprovod tak může sledovat, co vidíte i vy. Brýle jsou napevno připevněny k helmě pomocí kolíbky, kterou tiskneme na 3D tiskárně a je upevněna pevnými popruhy. Nad uchycením jsme strávili měsíce. Nechcete zažít, aby vám ulítly půlkilové brýle v uragánu.

Momentálně pracujeme na mnoha vylepšeních. Testujeme novinku – brýle Oculus Quest, které mají o fous lepší rozlišení a kamery pro inside out tracking. A hlavně chceme doplnit další zajímavý obsah. Pokud znáte někoho, kdo umí vytvářet super 360° videa, prosím spojte mě s ním. Tohle video mi přijde absolutně úchvatné: Return to Trappist.

Zážitek je již teď k dispozici: Větrný tunel VR. Můžete si zaletět sami, nebo jej dát dětem jako neobvyklý dárek za dobré vysvědčení. Budou nadšené. Těšíme se na vás.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..