Jak je na tom český fotbal po letním masakru?

Určitě jste už viděli vtípek, jak jde zubatá od dveří ke dveřím. Často jej používají fanoušci, když se jejich týmu daří. Letos ale na dveřích mohly viset cedulky Plzeň, Sparta, Mladá Boleslav a Jablonec. Přežila jen statečná Slavie, která ale byla vylosována do skupiny smrti s Interem, Barcelonou a Dortmundem. Včera dokázala získat první bod za remízu s Milánem. Bohužel do žebříčku UEFA zemí se dělí počtem zástupců, tedy pěti.

Aktuálně Česko stále drží 13. místo s 27,1 body. Za námi je Dánsko s 25,75 body a Řecko s 25,1 body. Obě země mají také ještě jednoho zástupce ve hře. Dívat se nahoru nemá smysl, Rakousko má 28,925 bodů a tři zástupce. Když budeme hodně snít, Slavie doma porazí Inter a postoupí do skupiny poháru UEFA, kde naváže na loňský ročník a vyválčí další body. Ale co když všechny zbylé zápasy ve skupině Ligy mistrů prohraje?

Pak nastane doba temna pro český fotbal, protože se odepíše úspěšná sezóna 2015/16, kdy české týmy vyválčily 7,3 bodů. A pohled pod nás ukáže, že naši pronásledovatelé v této sezóně naopak úspěšní nebyli. Dánsko s Řeckem odepíší skoro o dva body míň a třeba Kypr o 4.3 bodů!

Aktuální stav je, že by Česko mělo 19,8 bodů a spadlo by na 15. místo. Nicméně Řecko má právě teď jen o desetinku bodu méně. Následuje Skotsko s 19,625 bodů, Chorvatsko s 19,375 body a Srbsko s 19,25 body. Dvacátý Izrael má už velký odstup s 17,375 body. Závěr je, že pokud Slavia už nebude bodovat, příští sezónu můžeme spadnout až na 19. příčku.

uefa country rank 2020

Jeden myslel na “Jak je na tom český fotbal po letním masakru?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..