Proč vítám kandidaturu Topolánka

První pocit, když jsem se dočetl o kandidatuře Mirka Topolánka na prezidenta, byla, že si dělá srandu. Pak jsem si přečetl komentář Jakuba Horáka, který mu dělá kampaň, že si Topolánek natře ostatní kandidáty na chleba a musel s ním souhlasit. Drahoš s Horáčkem opakují Fischerovu chybu a jsou neslaní nemastní. Minulé volby vrcholily různými fauly a svinstvy, které Zemanovi pomohly vyhrát. A to se dá očekávat i dnes.

Očekávám, že Zeman vytáhne uprchlickou notu a začne strašit islámem a teroristy. Když to fungovalo pro Okamuru, bude to fungovat i Zemanovi. Jeho poskoci určitě vytáhnou, nebo si vymyslí, citáty, kde jeho oponenti neprojevovali vůči uprchlíkům nenávist a udělá z nich zaprodance Bruselu a vlastizrádce. Obávám se, že Drahoš na podobnou špínu nedokáže reagovat. Nejspíše bude očekávat inteligenci voličů, kteří přece musí takové falešné úskoky odhalit. Ale to je marné. Když se člověk bojí, logika jde do háje. A na tuhle stranu bude Zeman hrát.

Jenže nově bude mít proti sobě zkušeného politika – Topolánka. Ten dokáže hrát úplně stejnou hru a půjde tvrdě po hlasech. Ale nebude konkurentem miláčků intelektuálů. Bude brát hlasy Zemanovi. Neočekávám, že by se Topolánek dostal do druhého kola, ale mohl by snížit počet hlasů Zemana. A je docela rozdíl, jestli půjde Zeman do druhého kola s náskokem 20% hlasů nebo s podobným počtem hlasů jako Drahoš.

Mimochodem, pokud máte děravou hlavu a už jste zapomněli, jaká svinstva Zeman během svého úřadování napáchal, přečtěte si tento seriál.

Prezident Zeman: slova a činy – Rok druhý

Prezident Zeman: slova a činy – Rok třetí

Prezident Zeman: slova a činy – Rok čtvrtý

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..