Novinky verze 2.1

Během čtvrteční hry ve škole se našlo několik chyb, které bylo potřeba opravit. Nejzásadnější chybou, která narušila průběh hry, byla nefunkčnost Rychlých počtů na malých displejích. Bez klávesnice nešlo hrát a tak část dětí měla výhodu, že hrály Najdi výsledek, zatímco zbytek třídy poctivě počítal trojciferné rozdíly. Další problémem bylo, že v žurnálu nebylo vidět, kde dítě udělalo chybu. Přidělal jsem tedy červeně a přeškrtnutě zobrazený nesprávný vstup uživatele. Tím jsem ale odhalil, že rchlé počty místo zadaného textu ukládaly očekávanou hodnotu. Zároveň jsem žurnál vylepšil o zobrazení datumu hry, viz obrázek.

V rychlých počtech jsem na podnět Milana Horáka opravil kolečko zobrazující průběh hry – bylo o krok napřed. Po úspěšném dokončení hry jsem místo malé šipky Play v nástrojové liště vložil do spodní části obrazovky velké tlačítko pro další hru. A finálně jsem seskupil všechny odkazy na novou obrazovku Informace.

Závěrem vás chci požádat, abyste o hře informovali ve své škole.  To je nejlepší způsob, jak dostat povědomí o hře mezi děti. Na FZŠ Brdíčkova se ukázalo, že počítání může být pro děti zábava, pokud je soutěží.

žurnál rovnicobrázek s tlačítkem

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..