Velikonoční vydání LeliMath

Připravuji aplikaci pro mobilní telefony a tablety pro procvičování matematiky hrou. Matematika je snadná, pokud se ji nebojíte a získáte cvik. To se bohužel ve školách moc nedaří. Děti jedou podle učebnic a jsou trestány za chyby. Jedna chyba z 20 příkladů – dvojka, dvě chyby – trojka. Koho to zajímá, že má žák 90% ostatních příkladů vypočteno správně? žádný div, že děti se bojí a nemají radost z toho, kolik se jim podařilo příkladů vyřešit. A protože mám doma dítě školou povinné, rozhodl jsem se ji pomoci tím, že napíšu aplikaci, kde počítání bude zábava.

První verze byla hotova už před rokem, ale koncept nebyl zábavný. Dítě řešilo jednu rovnici za druhou a chyběl faktor hry. Na podzim jsem dostal nápad zkombinovat hledání rovnic s luštěním puzzle. Po mnoha experimentech vám chci představit první veřejnou beta verzi ke stažení.  Otevřete stránku https://play.google.com/apps/testing/lelisoft.com.lelimath a stáhněte si verzi 1.2. Budu moc rád za každého uživatele a vaše postřehy.

Pro vaše zkušenosti, přání a hlášení chyb jsem připravil skupinu lelimath@googlegroups.com. Pro přihlášení zkuste poslat email na adresu lelimath+subscribe@googlegroups.com. Fórum je možné prohlížet na webu na adrese https://groups.google.com/d/forum/lelimath.

Jaké jsou další plány:

  • získat více obrázků (hodil by se grafik)
  • přidat zvuky
  • oživit režim rešení rovnic
  • odznáčky za plnění různých úkolů (gamifikace)
  • online účet, soupeření s přáteli (nutnost znát se osobně), žebříčky

A pár ukázek závěrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..