LeliMath 1.5 – nastavení pro každou operaci zvlášť

Verze 1.5 přináší jednu zásadní změnu pro rodiče či učitele matematiky, kteří dětem nastavují hru. Nově se obor hodnot nastavuje pro každou operaci samostatně. Důvodem je, že operace sčítání s násobením se oborem hodnot zásadně liší od odečítání a dělení. Například pro malou násobilku musíte mít u násobení hodnoty 0-10 u činitelů a 0-100 pro součin, u dělení se rozsah 0-10 přesune do podílu a dělitel je v rozsahu 0-100. Dokud byly rozsahy stejné pro všechny operace, tak by první argument v rozsahu 0-10 omezil dělení na maximálně 10:1 a 10:2. Teď je nastavení dostatečně flexibilní pro všechny možné kombinace.

Nicméně je jasné, že nastavovat 12 rozsahů by bylo velmi otravné. Proto jsem přidal možnost sdílení oborů hodnot mezi operacemi. Například stačí nadefinovat rozsah 0-10,0-10 a 0-100 u Sčítání a u ostatních operací použít hodnoty ze Sčítání. Nastavení respektuje logiku operací, takže pro odečítání a dělení se první sčítanec použije v rozdílu/podílu a pro menšence a dělitele se použije rozsah ze součtu.

nastavení hodnot kopírováním z jiné operace

Po vizuální stránce jsem zvětšil tlačítko Další v Rychlých počtech. Výslednou aplikaci si můžete prohlédnout v přiloženém videu. Prosím, stáhněte si aplikaci ze stránky https://play.google.com/apps/testing/lelisoft.com.lelimath a používejte ji nebo vaše děti. Pokud narazíte na problém, nahlašte jej do Redmine. Děkuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..