Verze 1.6 přináší žurnál řešení rovnic

ukázka žurnáluHlavní novinkou je ukládání záznamu o řešení rovnice do databáze. Jedná se o klíčovou změnu, která je nutná pro přidělování odznáčků dětem za plnění různých úkolů. Zároveň budu moci zobrazovat různé grafy aktivity a také analyzovat, kde dítě dělá chyby. Pro uživatele se změna viditelně projevuje rozdělením úvodní obrazovky na dva taby – přibyl žurnál. Po mnoha experimentech nakonec zobrazuji pouze rovnici a jestli ji dítě vyřešilo správně. V některé budoucí verzi přidám zobrazená dialogu s dalšími detaily, jako je typ hry, datum a strávený čas.

Seznam změn této verze najdete na redmine projektu. Konkrétně se mi podařilo vyřešit zobrazování stavu operace v Nastavení, už není potřeba otevírat detail operace. Dále jsem opravil chybu, že po prvním spuštění hry se objevovaly rovnice 1*1=1, dokud jste neotevřeli nastavení. A také jsem pro analýzu přidal funkci exportu databáze na SD kartu, kde jsem musel řešit nový systém práv v Androidu 5. Celkově jsem na této verzi strávil kolem 50 hodin čistého času.

Jak můžete pomoci? První způsob je jednoduchý – nainstalujte si aplikaci (https://play.google.com/apps/testing/lelisoft.com.lelimath) a používejte ji, pište mi náměty a chyby a zadávejte je do redmine na stránce http://www.lelimath.net/. Google Play zatím hlásí pouhých 6 uživatelů :-(.

Dále potřebuji poradit s odznáčky. Hodně se mi líbí systém na StackOverflow: http://stackoverflow.com/help/badges. Chci něco podobného – bronzové odznáčky budou snadné k získání, stříbrné už zaberou nějakou snahu a zlaté budou docela náročné. Vymýšlení odznáčků ale bude ještě náročnější a proto vás žádám o pomoc. Více hlav více ví a společně vymyslíme zajímavé odznáčky. Pro ukázku uvažuji nad podobnými odznáčky:

  • bronzový Sprinter, pokud zvládne vyřešit 10 rovnic pod deset sekund
  • stříbrný Vytrvalec, pokud zvládne padesát rovnic po dobu sedmi dnů za sebou
  • zlatý Maratonec, pokud zvládne vyřešit 500 rovnic za den

Odznáčky budou za aktivitu, za rychlost, za správnost. Jejich hlavním cílem je motivace dítěte a udržení jeho zájmu. Náměty mi posílejte mailem, přes Facebook, v komentáři pod článkem, nebo na wiki http://lelimath.net/projects/lelimath/wiki.

Mimochodem, založil jsem twitter: https://twitter.com/lelimath_app.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..